ЭКСПОРТҚА БАҒЫТТАЛУ ЖАҒДАЙЫНДА СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ БƏСЕКЕГЕ ҚАБІЛЕТТІЛІГІН АРТТЫРУ
Аннотация
В данной статье рассматриваются основные факторы, влияющие на повышение конкурентоспособности молока и молочных продуктов, а также предлагаются методы стимулирования экспорта молока и молочных продуктов.
Также обосновывается необходимость открытия специализированных пунктов сбора молока и организация системы логистики.
В исследовании используется математические и статистические методы оценки конкурентоспособности продукции.
Список литературы
1. Назарбаев Н.Ә. «Қазақстанның үшінші жаңғыруы: жаһандық бәсекеге қабілеттілік»//Мемлекет басшысы Н.Назарбаевтың Қазақстан халқына жолдауы – Астана, 2018.– 21 б. http://www.akorda.kz
2. ҚР Ұлттық экономика министрлігінің Статистика Комитетінің ресми сайты [электрондық ресурс] –2018. www.stat.egov
3. Қазақстан Республикасының ұлттық экспорттық стратегиясы бағдарламасы. –2017
4. Қазақстан Республикасының ауыл шаруашылығы министрлігінің ресми сайты [электрондық ресурс] –2018 https://moa.gov.kz/
5. Dorisz Tálas . Financial competitiveness analysis in the Hungarian dairy industry// Journal of International Marketing, –2011. – № 2, с. 1-29
6. By Costas Arkolakis, Natalia Ramondo. Innovation and Production in the Global Economy //Journal World Economy, 2015, cтр.1015.
7. Andrew M., Dairy Imports: How Serious a Threat? //Journal Agricultural Economics. – 2016
8. Сәбден О.С,Бәсекелестік экономика. – Алматы. –2008
9. Ratinger T., Bošková I. : Strategies and effects of milk producers’ organisations in the Czech Republic. Agricultural Economics–Czech, 59: 113–124
10. Dusan Simo, Ladislav Mura. Assessment of milk production competitiveness of the Slovak Republic within the EU-27 countries, Agric. Econ. – Czech, 62, 2016 (10): 482–492
11. Naglova Z., Boberova B., Statistical analysis of factors influencing the results of enterprises in dairy industry, Agric. Econ. – Czech, 63, 2017 (6):
12. Lajdoova Z, Kapusta J Price analysis and competitiveness of the dairy supply chain, 2017
13. Coulillard C.,Turkina E., //Journal World Economy, (2015, cтр. 1015)
14. Калиева С.С, Қазақстанда сүт және сүт өнімдерінің бәсекеге қабілеттілігін көтеру жолдары. – Астана. – 2015
15. Касенова А.М., Сүт өнімдерін дамыту жолдары, «Сейфуллин оқулары – 9: жоғарғы білім және ғылым дамуындағы жаңа бағыт» атты Республикалық ғылыми-теориялық конференция материалдары– 2015 – Т.1, ч.2 – Б. 374-376
16. Мирзалиева С.С., Нурмагамбетова , Производство молока в Казахстане: членство в ВТО и ожидаемые перспективы. –2017
17. http://keden.kz/.– 2018
18. Фатхутдинов Р.А., Конкурентоспособность организации в условиях кризиса: экономика, маркетинг, менеджмент, Алматы. –2010
19. Әмірбекұлы Е., Өнімнің бәсеке қабілеттілігін жоғарылату механизмін құру// Диссертация. –Алматы. – 2015
20. Махмеджанова М.Л., Ильясова Н.А., Бәсекеге қабілеттілік//ҚазҰУ хабаршысы. – Алматы. –2015
21. М.Портер, Бәсекелестік //Издательство Вильямс. – 2010
Рецензия
Для цитирования:
Толеугалиева C.Т. ЭКСПОРТҚА БАҒЫТТАЛУ ЖАҒДАЙЫНДА СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ БƏСЕКЕГЕ ҚАБІЛЕТТІЛІГІН АРТТЫРУ. Central Asian Economic Review. 2019;(4):142-155.
For citation:
Toleugaliyeva S.T. MAIN FACTORS INFLUENCING COMPETITIVENESS AND EXPORT MILK PRODUCTION. Central Asian Economic Review. 2019;(4):142-155. (In Kazakh)